Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1649

Ingredience

160 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do perníku
200 g Med včelí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
90 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Soda jedlá
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 646kJ
19% Sacharidy 69 g
13% Tuky 10 g
4% Sodík 80 mg
14% Bílkoviny 8 g

Perníčky-preclíky postup přípravy receptu:

1

Rozpuštěný med smícháme s cukrem a práškem do perníku, do směsi vmícháme máslo, 2 vejce, mouku a jedlou sodu.

2

Zaděláme těsto které necháme přes noc odpočinout.

3

Z těsta vyválíme váleček ze kterého ukrajujeme vždy stejné kousky ze kterých stočením vytvarujeme preclíky.

4

Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem dále od sebe a každý preclík potřeme rozšlehaným vejcem.

5

Po upečení necháme vychladnout a namáčíme do čokoládové polevy, necháme zaschnout.

Poznámka

Místo prášku do perníku můžeme použít drcené koření/hřebíček, badyán, skořice, fenykl/. Preclíky necháme cca 14 dní rozležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept