Perníčky-preclíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníčky-preclíky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1649 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
160 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do perníku |
90 g | Máslo čerstvé |
200 g | Med včelí |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 84,4mg |
Draslík | 34,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Med včelí, Soda jedlá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Perníčky-preclíky postup přípravy receptu:
1 | Rozpuštěný med smícháme s cukrem a práškem do perníku, do směsi vmícháme máslo, 2 vejce, mouku a jedlou sodu. |
2 | Zaděláme těsto které necháme přes noc odpočinout. |
3 | Z těsta vyválíme váleček ze kterého ukrajujeme vždy stejné kousky ze kterých stočením vytvarujeme preclíky. |
4 | Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem dále od sebe a každý preclík potřeme rozšlehaným vejcem. |
5 | Po upečení necháme vychladnout a namáčíme do čokoládové polevy, necháme zaschnout. |
Poznámka
Místo prášku do perníku můžeme použít drcené koření/hřebíček, badyán, skořice, fenykl/. Preclíky necháme cca 14 dní rozležet.