Hermelín s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hermelín s vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16499 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 311,3mg |
Draslík | 116,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 445,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hermelín s vejci postup přípravy receptu:
1 | Hermelín nakrájíme na tenké plátky a urovnáme do pánvičky vymazané máslem. Na sýr rozklepneme vejce, bílky osolíme, opepříme, posypeme oloupanou, jemně nakrájenou cibulí a tenkými plátky okurky. Na mírném ohni zahříváme, až se sýr roztaví a bílky ztuhnou. |
2 | Pokrm ihned upravíme na talíře a pokapeme kečupem. |
Poznámka
Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem.
Tak vejce mi po hermelínu sjelo a musela jsem hodně kontrolovat, aby se na něm udělalo, ale to samozřejmě nemění nic na chuti. Je to lahůdka největší. Udělejte si ji.