Recept

Zapečená rýže s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16507

Ingredience

60 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
400 g Jablka
750 ml Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
180 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 417kJ
22% Sacharidy 81 g
33% Tuky 25 g
3% Sodík 63 mg
17% Bílkoviny 10 g

Zapečená rýže s jablky postup přípravy receptu:

1

Spařenou rýži vložíme do máslem vymaštěného pekáčku a zalijeme mírně osoleným a oslazeným mlékem. Poklademe vločkami másla (40 g) a pečeme v mírně vyhřáté troubě.

2

Když začne rýže houstnout, přidáme do ní oloupaná, jádřinců zbavená a na kousky nakrájená jablka. Pokrm dopečeme.

3

Rýži podáváme posypanou moučkovým cukrem a skořicí a pokapanou rozpuštěným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept