Medová jablka pečená v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medová jablka pečená v alobalu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16509 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
4 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Mandle plátky |
20 g | Máslo čerstvé |
4 kávová lžička | Med včelí |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 222,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Med včelí, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medová jablka pečená v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a do otvorů rozdělíme med a skořici. |
2 | Jablka urovnáme na máslem potřený alobal, zabalíme a upečeme v horké troubě. |
3 | Měkká jablka vybalíme z alobalu, upravíme na talířky, mírně pocukrujeme a posypeme plátky mandlí. |