Jednoduchý recept

Tagliatelle se zeleným chřestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16520
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

750 g Chřest zelený
0,5 ks Citrony
60 g Máslo čerstvé
3 ks Meduňka
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
350 g Těstoviny Tagliatelle
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 284kJ
21% Sacharidy 76 g
25% Tuky 19 g
27% Sodík 531 mg
37% Bílkoviny 21 g

Tagliatelle se zeleným chřestem postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě s olejem doměkka.

2

Zelený chřest oloupeme, odřízneme horní části s hlavičkami, které nakrájíme na 3 až 4 cm dlouhé kousky. Konce odložíme.

3

Citrón vymačkáme. V hrnci rozehřejeme máslo a chřest několik minut podusíme. Osolíme, opepříme a ochutíme citrónovou šťávou.

4

Meduňku opereme, osušíme a lístky otrháme. Těstoviny slijeme, necháme okapat a rozdělíme je na talíře. Na ně upravíme chřest a lístky meduňky.

5

Posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.

Poznámka

Pokud chceme můžeme do pokrmu přidat 80 g uzeného lososa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept