Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16521
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
100 g Losos uzený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
400 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
30 g Sýr Parmezán
400 g Těstoviny Fettuccine
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 871kJ
20% Sacharidy 71 g
43% Tuky 32 g
19% Sodík 376 mg
51% Bílkoviny 29 g

Fettuccine s lososem postup přípravy receptu:

1

V hrnci při mírné teplotě zahřejeme smetanu, máslo a nastrouhanou citronovou kůru. Snížíme teplotu a mírným varem vaříme asi 10 minut, až smetana trochu zhoustne.

2

Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu, čerstvé nudle jsou hotové dřív, proto je dáme vařit až ke konci vaření.

3

Omáčku osolíme a odstavíme. Plátky uzeného lososa nakrájíme na nudličky a spolu s nasekaným koprem a nastrouhaným parmazánem je dáme do omáčky a opepříme.

4

Nudle necháme okapat, dáme je na mísu nebo na talíře, přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.

Poznámka

Nudle použijeme pokud možno zelené. Čerstvých nudlí bude potřeba až 750 g.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept