Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 16522
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 l Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř bílý
0,3 l Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
200 g Šunka uzená
60 g Sýr Parmezán
400 g Těstoviny Fettuccine
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 872 kcal
Kilojoule 3 649kJ
20% Sacharidy 72 g
66% Tuky 50 g
24% Sodík 474 mg
60% Bílkoviny 34 g

Fettuccine Alfredo postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Čerstvé zelené nudle dáme vařit později, až po uvaření omáčky.

2

Plátky šunky nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šunku a 2-3 minuty ji opékáme, až trochu zhnědne. Zaprášíme ji moukou a zvolna přiléváme mléko. Za stálého míchání přivedeme omáčku k varu.

3

Zmírníme teplotu a vmícháme smetanu, asi minutu prohříváme, ale již nevaříme. Pak přidáme nastrouhaný sýr a umícháme hladkou omáčku. Osolíme a opepříme.

4

Okapané nudle dáme do mísy, přelijeme omáčkou a důkladně promícháme. Přendáme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem dle chuti a ihned podáváme.

Poznámka

Čerstvých nudlí je potřeba 750 g. Pokud možno použijeme zelené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept