Recept

Spaghettini alla puttanesca

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16525
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 stroužek Česnek
4 polévková lžíce Kapary sterilované
2 polévková lžíce Olej olivový
80 g Olivy černé
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel - nať
1 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
4 ks Sardelové řezy
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Spaghettini
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 207kJ
22% Sacharidy 79 g
15% Tuky 11 g
143% Sodík 3 g
50% Bílkoviny 28 g

Spaghettini alla puttanesca postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka.

2

Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Sardelky nakrájíme nahrubo, černé olivy přepůlíme a kapary necháme okapat.

3

V hrnci zahřejeme olej, přidáme česnek, sardelky a 3 minuty dusíme, až jsou měkké.

4

K tuku se sardelkami a česnekem přidáme nakrájená rajčata z konzervy i se šťávou, olivy, kapary, oregano a pálivou papričku. Směs asi 5 minut povaříme, promícháme, osolíme a opepříme.

5

Těstoviny slijeme, necháme okapat a upravíme je na talíře. Horké je polijeme omáčkou, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept