Spaghettini alla puttanesca - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spaghettini alla puttanesca
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16525 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Kapary sterilované |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
80 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
4 ks | Sardelové řezy |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Spaghettini |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 38,3mg |
Draslík | 475,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapary sterilované, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sardelové řezy, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spaghettini alla puttanesca postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. |
2 | Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Sardelky nakrájíme nahrubo, černé olivy přepůlíme a kapary necháme okapat. |
3 | V hrnci zahřejeme olej, přidáme česnek, sardelky a 3 minuty dusíme, až jsou měkké. |
4 | K tuku se sardelkami a česnekem přidáme nakrájená rajčata z konzervy i se šťávou, olivy, kapary, oregano a pálivou papričku. Směs asi 5 minut povaříme, promícháme, osolíme a opepříme. |
5 | Těstoviny slijeme, necháme okapat a upravíme je na talíře. Horké je polijeme omáčkou, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme. |