Bazalková omáčka s piniovými jádry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bazalková omáčka s piniovými jádry
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16527 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
400 g | Těstoviny konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 950,1mg |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 43,7mg |
Vláknina | 563,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Oříšky piniové, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bazalková omáčka s piniovými jádry postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi opražíme pinie do zlatohněda. |
2 | Bazalku nebo petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme. |
3 | Těstoviny uvaříme dle návodu doměkka, necháme okapat, přidáme máslo a promícháme. |
4 | Smícháme s bazalkou a piniemi. Každou porci poprášíme paprikou a ihned podáváme. |
Poznámka
Do pokrmu se nejlépe hodí těstoviny typu penne, fusilli nebo špagety.