Špagety s kuřetem a zelenou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s kuřetem a zelenou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16528 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
250 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny konzumní |
4 l | Voda pitná |
0,3 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 264,6mg |
Vláknina | 371,8mg |
Vitamín A | 18,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny konzumní, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s kuřetem a zelenou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa bez kůže nakrájíme na nudličky. Ve velké pánvi rozpustíme máslo a maso na něm 7 minut opékáme, až lehce zhnědne. Pak maso vyjmeme, osolíme a necháme stranou v teple. Do pánve přidáme nadrobno nasekaný česnek a několik vteřin opékáme. Přidáme pepř, trochu mouky a chvíli podusíme, ale tak aby česnek ani mouka nezhnědly. Pak hrnec odstavíme. |
2 | Těstoviny uvaříme dle návodu doměkka. Během vaření vmícháme metlou do mouky s česnekem vývar, potom mléko a vše povaříme asi 2-3 minuty, až vznikne omáčka. |
3 | Omáčku nalijeme do mixéru, přidáme k ní svazky nasekané bazalky a petrželky. Omáčku mixujeme, dokud nedostane zelenou barvu. |
4 | Hotové těstoviny slijeme, necháme okapat a upravíme na mísu nebo talíře, přidáme omáčku, maso a posypeme nastrouhaným parmazánem. Vše dobře promícháme. Ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme. |