Jednoduchý recept

Cuketová omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16530

Ingredience

2 ks Cuketa
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
0,3 l Vývar drůbeží
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 019kJ
1% Sacharidy 4 g
24% Tuky 18 g
13% Sodík 258 mg
6% Bílkoviny 3 g

Cuketová omáčka postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme máslo a asi 2 minuty na něm podusíme cukety nakrájené na 3 cm dlouhé hranolky.

2

Přidáme žampiony nakrájené na čtvrtky a dusíme doměkka. Zaprášíme moukou a promícháme, přilijeme vývar, smetanu, nasekanou petrželku a hodně opepříme.

3

Za stálého míchání přivedeme omáčku k varu a osolíme.

Poznámka

Podáváme s těstovinami penne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept