Pohankové nudle s omáčkou tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankové nudle s omáčkou tofu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16535 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr sójový - Tofu |
400 g | Těstoviny konzumní |
2 ks | Tymián čerstvý |
4 l | Voda pitná |
0,3 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 28,6mg |
Draslík | 515,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr sójový - Tofu, Těstoviny konzumní, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankové nudle s omáčkou tofu postup přípravy receptu:
1 | Ve slané vodě s trochou oleje uvaříme těstoviny doměkka. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Rajčata v konzervě pokrájíme. Zbylý olej rozpálíme v hrnci a podusíme na něm 2 minuty cibuli. Přidáme česnek, rajčata i se šťávou a vše 5 minut povaříme. |
3 | Tofu trochu rozmačkáme a přidáme ho od hrnce, zalijeme vývarem a vaříme asi 5 minut. Omáčku zjemníme smetanou a dochutíme pepřem. |
4 | Slité a dobře okapané těstoviny dáme na talíře, přelijeme je omáčkou a ozdobíme lístky tymiánu. Ihned podáváme. |
Poznámka
Nakládaný sýr tofu již nesolíme, je dost slaný.