Zelená vřeténka - fusilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelená vřeténka - fusilli
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16536 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Petržel - nať |
30 g | Pistácie |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Fusilli |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 105,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Pistácie, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelená vřeténka - fusilli postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme dle návodu doměkka. |
2 | Oloupeme a rozpůlíme stroužky česneku, dáme do mixéru spolu s pistáciemi a umixujeme. Svazky bazalky a petrželky omyjeme a dáme do mixéru, přilijeme olej a umixujeme dohladka. Pak přidáme nastrouhaný sýr a znovu krátce promixujeme. Osolíme a opepříme. |
3 | Těstoviny slijeme, okapeme a dáme do mísy. Promícháme s omáčkou, upravíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a ihned podáváme. |
Poznámka
Těstoviny můžeme podávat s bruschettou.