Rajská omáčka se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská omáčka se slaninou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16539 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 kávová lžička | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika červená |
600 g | Protlak rajčatový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 202,7mg |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 53,3mg |
Vláknina | 26,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská omáčka se slaninou postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku zahřejeme hotovou rajskou omáčku nebo ochucený protlak. |
2 | V pánvičce rozpálíme olej a opečeme na něm na nudličky nakrájenou slaninu. Přidáme ji do omáčky a ochutíme drcenými pálivými papričkami. |
3 | Omáčku podáváme přelitou na těstovinách. Můžeme posypat sýrem. |