Rajská omáčka s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská omáčka s cuketou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16540 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
600 ml | Protlak rajčatový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 51,2mg |
Vláknina | 962,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská omáčka s cuketou postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku zahřejeme hotovou rajskou omáčku nebo ochucený protlak. |
2 | Cuketu očistíme a nakrájíme ji na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. |
3 | V pánvi rozpálíme olej a cibuli s cuketou na něm podusíme. |
4 | Přidáme do omáčky a promícháme. |
Poznámka
Podáváme k těstovinám.