Těstovinové mušličky se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinové mušličky se sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16542 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 kávová lžička | Bylinky čerstvé - svazek |
200 g | Mozzarella |
0,8 l | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Sýr Ricotta |
250 g | Těstoviny konzumní |
1 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 101,2mg |
Draslík | 108,3mg |
Vláknina | 8,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mozzarella, Sůl, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Protlak rajčatový, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinové mušličky se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Mozzarellu nakrájíme nahrubo, polovinu smícháme v míse s ricottou nebo tvarohem, solí, bylinkami, prošlehaným vejcem a solí. V menším rendlíku zahřejeme hotovou rajskou omáčku nebo protlak. |
2 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, né zcela doměkka. Slijeme, propláchneme studenou vodou, vrátíme do hrnce a smícháme se sýrovou směsí. |
3 | Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, dáme do ní polovinu rajské omáčky, na ní rozložíme těstoviny, polijeme druhou polovinou omáčky a posypeme zbylou mozzarellou. |
4 | Troubu vyhřejeme na 190 °C, vložíme těstoviny a pečeme asi 20-25 minut. Snítky bylinek opereme, osušíme a ozdobíme jimi hotový pokrm. Ihned podáváme. |