Zapečená kolínka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená kolínka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16543 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Mozzarella |
10 ks | Olivy černé |
0,5 ks | Paprika červená |
40 ml | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny konzumní |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 24,9mg |
Draslík | 72,8mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mozzarella, Paprika červená, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Protlak rajčatový, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená kolínka postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, ne zcela doměkka. Slijeme a propláchneme studenou vodou. |
2 | Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké proužky. Sýr nakrájíme na 1,5 cm velké kostičky. |
3 | Těstoviny vrátíme do hrnce, přidáme rajskou omáčku nebo protlak, papriku a promícháme. Směs dáme do vymazané formy na pečení nebo do menších formiček. Navrch dáme kostičky sýra a nastrouhaný parmazán. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15-20 minut, až se sýr roztaví. Olivy nakrájíme na plátky a posypeme jimi hotový pokrm. |
5 | Podáváme přímo z formy. |