Zapečené farfalle s omáčkou z mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené farfalle s omáčkou z mletého masa
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16544 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Hovězí maso mleté |
100 g | Mozzarella |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
400 ml | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
200 g | Sýr Ricotta |
300 g | Těstoviny Farfalle |
1 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 141,7mg |
Draslík | 306,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Mozzarella, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Protlak rajčatový, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené farfalle s omáčkou z mletého masa postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, ne zcela doměkka. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a smažíme asi minutu, pak vložíme maso a opékáme až zhnědne. Přilijeme hotovou rajskou omáčku nebo protlak a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, zpola zakryjeme a vaříme 5 minut. |
3 | V míse smícháme ricottu s vejcem a nastrouhaným parmazánem. Těstoviny slijeme a necháme okapat, polovinu dáme do máslem vymazané formy na pečení, na ně dáme směs se sýrem a polovinu rajské omáčky. Navrch nasypeme polovinu nakrájené mozzarelly, na to dáme zbytek těstovin, omáčky a mozzarelly. |
4 | Formu zakryjeme alobalem, vložíme ji do vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme 15 minut. Pak alobal odstraníme a pečeme ještě 5-8 minut, až povrch zhnědne. |
5 | Podáváme přímo z formy. |
Poznámka
Maso použijeme hovězí nebo krůtí.