Jednoduchý recept

Zapečené farfalle s omáčkou z mletého masa

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16544
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Hovězí maso mleté
100 g Mozzarella
1 polévková lžíce Olej olivový
400 ml Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
200 g Sýr Ricotta
300 g Těstoviny Farfalle
1 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 817kJ
23% Sacharidy 82 g
27% Tuky 20 g
29% Sodík 584 mg
67% Bílkoviny 38 g

Zapečené farfalle s omáčkou z mletého masa postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, ne zcela doměkka.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a smažíme asi minutu, pak vložíme maso a opékáme až zhnědne. Přilijeme hotovou rajskou omáčku nebo protlak a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, zpola zakryjeme a vaříme 5 minut.

3

V míse smícháme ricottu s vejcem a nastrouhaným parmazánem. Těstoviny slijeme a necháme okapat, polovinu dáme do máslem vymazané formy na pečení, na ně dáme směs se sýrem a polovinu rajské omáčky. Navrch nasypeme polovinu nakrájené mozzarelly, na to dáme zbytek těstovin, omáčky a mozzarelly.

4

Formu zakryjeme alobalem, vložíme ji do vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme 15 minut. Pak alobal odstraníme a pečeme ještě 5-8 minut, až povrch zhnědne.

5

Podáváme přímo z formy.

Poznámka

Maso použijeme hovězí nebo krůtí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept