Recept

Těstovinový nákyp s tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16545
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
100 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
400 g Těstoviny Farfalle
170 g Tuňák v oleji
200 g Tvaroh jemný
4 l Voda pitná
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 883kJ
14% Sacharidy 52 g
19% Tuky 15 g
10% Sodík 205 mg
46% Bílkoviny 26 g

Těstovinový nákyp s tuňákem postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, těstoviny uvaříme doměkka. Propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Tuňáka ve slaném nálevu necháme okapat a rozdělíme ho na kousky. Jarní cibuli očistíme a nakrájíme na malé kousky.

3

Ohnivzdornou mísu vymažeme tukem. Ve větší míse smícháme tvaroh s mlékem, zakysanou smetanou, tuňákem, cibulí, nasekanou paprikou, solí a pepřem.

4

Do omáčky s tuňákem vmícháme těstoviny, přendáme do mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.

5

Troubu předehřejeme na 190 °C a nákyp zapékáme asi 25 minut. Hotový ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept