Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 16548

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
200 g Klobása uzená
200 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata
180 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tabasco
0,5 l Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 205kJ
15% Sacharidy 54 g
18% Tuky 13 g
25% Sodík 508 mg
46% Bílkoviny 26 g

Jambalaya s krevetami postup přípravy receptu:

1

Konzervu rajčat necháme okapat a pak je nasekáme. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme nadrobno. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a spolu s celerem ji jemně nasekáme. Klobásu nakrájíme na tenké plátky.

2

V hrnci rozpálíme olej a podusíme na něm vyloupané čerstvé nebo mražené krevety. Když zrůžoví, vyjmeme je z hrnce a odložíme stranou.

3

Do hrnce dáme nakrájenou zeleninu, klobásu a za občasného míchání dusíme asi 2 minuty. Osolíme, přidáme rýži a vše podusíme.

4

Přidáme vývar, rajčata, tymián, tabasco, bobkový list a směs přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, hrnec přiklopíme a vše ještě asi 15 minut vaříme mírným varem, až je rýže téměř hotová a tekutina se zcela vsákla.

5

Do rýže lehce přimícháme krevety, přiklopíme a necháme ještě asi 5 minut zvolna vařit, aby se krevety dobře prohřály a rýže došla.

6

Vyjmeme bobkový list, opepříme a upravíme na mísu. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept