Jambalaya s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jambalaya s krevetami
Jambalaya s krevetami
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16548 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Klobása uzená |
200 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
180 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tabasco |
0,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 379,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika červená, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jambalaya s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Konzervu rajčat necháme okapat a pak je nasekáme. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme nadrobno. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a spolu s celerem ji jemně nasekáme. Klobásu nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V hrnci rozpálíme olej a podusíme na něm vyloupané čerstvé nebo mražené krevety. Když zrůžoví, vyjmeme je z hrnce a odložíme stranou. |
3 | Do hrnce dáme nakrájenou zeleninu, klobásu a za občasného míchání dusíme asi 2 minuty. Osolíme, přidáme rýži a vše podusíme. |
4 | Přidáme vývar, rajčata, tymián, tabasco, bobkový list a směs přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, hrnec přiklopíme a vše ještě asi 15 minut vaříme mírným varem, až je rýže téměř hotová a tekutina se zcela vsákla. |
5 | Do rýže lehce přimícháme krevety, přiklopíme a necháme ještě asi 5 minut zvolna vařit, aby se krevety dobře prohřály a rýže došla. |
6 | Vyjmeme bobkový list, opepříme a upravíme na mísu. Ihned podáváme. |