Rizoto s játry a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s játry a sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16551 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
30 g | Cibule |
400 g | Játra telecí |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 366,8mg |
Draslík | 391,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra telecí, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s játry a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Na polovině másla opražíme rýži, přilijeme 500 ml vařící vody, osolíme a dusíme. |
2 | Na zbylém másle, paprice a oloupané, nasekané cibuli podusíme očištěná játra asi 10 minut. Přidáme česnek utřený se solí. |
3 | Podušená játra nakrájíme na kostičky a zamícháme je i s omáčkou do měkké rýže. |
4 | Hotový pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. |