Citronová rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronová rýže
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16558 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
350 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 213,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Citrony, Hovězí vývar základní, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronová rýže postup přípravy receptu:
1 | Celer nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno. |
2 | Z chemicky neošetřeného citronu odkrojíme kousek kůry a nakrájíme ji na tenké nudličky. Citron vymačkáme. |
3 | V hrnci rozehřejeme máslo a podusíme na něm cibuli a celer. Přidáme rýži, krátce ji osmahneme a přidáme citronovou šťávu. |
4 | V jiném hrnci přivedeme k varu vývar a postupně do něj přidáváme rýži. Osolíme, opepříme, upravíme ji na talíře a ozdobíme citronovou kůrou. |
5 | Podáváme jako přílohu k lososu nebo jiné rybě. |