Polenta se sýrem fontina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polenta se sýrem fontina
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16563 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Kukuřičná krupice T 600 |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř bílý |
150 g | Sýr Fontina |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 351,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Sýr Fontina, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřičná krupice T 600, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polenta se sýrem fontina postup přípravy receptu:
1 | Nahrubo nastrouhaný sýr promícháme s mlékem a necháme 25 minut stát. |
2 | Vývar přivedeme k varu, vmícháme do něj kukuřičnou krupici a vaříme za občasného promíchání, při velmi nízké teplotě asi 2 minuty. Necháme zpola zakryté, kaše může vystříknout. |
3 | Ve vodní lázni rozpustíme máslo, přidáme sýrovou směs a necháme ji rozpustit. Žloutky rozšleháme a vmícháme je do sýrové směsi, ale již nevaříme. Dobře opepříme. |
4 | Polentu dáme na čtyři talíře, uprostřed uděláme důlek a do něj dáme sýrovou omáčku. Ihned podáváme. |