Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16564
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

130 g Kukuřičná krupice T 600
1 kávová lžička Majoránka
0,5 kávová lžička Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Solamyl
300 g Špenátový protlak mražený
1 špetka Sůl
60 g Sýr Ricotta
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 509kJ
22% Sacharidy 80 g
27% Tuky 20 g
77% Sodík 2 g
49% Bílkoviny 28 g

Polentový nákyp postup přípravy receptu:

1

Vývar přivedeme k varu, vsypeme do něj krupici a za stálého míchání při mírné teplotě ji 12 minut vaříme. Dalších 12 minut ji necháme bobtnat.

2

Sýr rozdrobíme, hotovou kaši smícháme s rozmraženým špenátem, vejcem, žloutkem, škrobem, solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou čerstvou majoránkou. Bílek ušleháme na pevný sníh a vmícháme ho do kaše.

3

Formu do mikrovlnné trouby vymažeme máslem, naplníme ji směsí a pečeme v mikrovlnné troubě na 600 W, 5 minut, pak dalších 5 minut na 360 W.

4

Hotový pokrm posypeme lístky nasekané majoránky a ihned podáváme.

Poznámka

Jako hlavní jídlo stačí pro 2 osoby, jako příloha pro 4 osoby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept