Recept

Tridentská pohanková polenta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 21 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16565

Ingredience

160 g Mouka pohanková
50 g Máslo čerstvé
10 ks Sardelové řezy
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 169kJ
8% Sacharidy 31 g
34% Tuky 25 g
220% Sodík 4 g
72% Bílkoviny 40 g

Tridentská pohanková polenta postup přípravy receptu:

1

Vodu přivedeme k varu a pomalu přisypáváme pohankovou mouku. Mírně osolíme a vaříme 10 minut, za stálého míchání a při mírné teplotě.

2

Sardelky nasekáme, máslo rozpustíme a necháme zhnědnout. Potom do kaše vmícháme sardelky a polovinu sýra a másla.

3

Nákypovou formu vymažeme, naplníme ji kaší, posypeme strouhaným parmazánem a pokropíme zbylým máslem.

4

Pečeme v mikrovlnné troubě 10 minut při horním i dolním ohřevu na 230 °C při 360 W. Na poslední dvě minuty zapneme gril.

5

Servírujeme přímo ve formě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept