Recept

Noky z kukuřičné krupice

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16566
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

170 g Kukuřičná krupice T 600
40 g Mandle
90 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
16 ks Šalvěj čerstvá
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
650 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 969kJ
11% Sacharidy 39 g
40% Tuky 30 g
12% Sodík 233 mg
22% Bílkoviny 13 g

Noky z kukuřičné krupice postup přípravy receptu:

1

Osolenou vodu přivedeme k varu, za stálého míchání přisypáváme krupici. Vaříme ji asi 12 minut a stále mícháme. Pak necháme kaši ještě 12 minut bobtnat.

2

Rozpustíme dvě třetiny másla, ale nenecháme zhnědnout. Přidáme ho ke kaši, vmícháme vejce, žloutek, mleté mandle, sůl a pepř.

3

V hrnci necháme vařit vodu, z krupicové kaše tvoříme noky, které postupně zavařujeme. Necháme je 5-6 minut vařit, až vyplavou na povrch. Hotové vyjmeme a necháme v teple.

4

Šalvějové lístky osmahneme ve zbylém másle. Noky dáme na mísu, posypeme nastrouhaným parmazánem a šalvějí. Ihned podáváme.

Poznámka

Noky podáváme jako přílohu k dušenému masu nebo rybě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept