Noky z kukuřičné krupice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Noky z kukuřičné krupice
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16566 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
170 g | Kukuřičná krupice T 600 |
40 g | Mandle |
90 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
16 ks | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
650 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 187,0mg |
Draslík | 149,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Pepř bílý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřičná krupice T 600, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Noky z kukuřičné krupice postup přípravy receptu:
1 | Osolenou vodu přivedeme k varu, za stálého míchání přisypáváme krupici. Vaříme ji asi 12 minut a stále mícháme. Pak necháme kaši ještě 12 minut bobtnat. |
2 | Rozpustíme dvě třetiny másla, ale nenecháme zhnědnout. Přidáme ho ke kaši, vmícháme vejce, žloutek, mleté mandle, sůl a pepř. |
3 | V hrnci necháme vařit vodu, z krupicové kaše tvoříme noky, které postupně zavařujeme. Necháme je 5-6 minut vařit, až vyplavou na povrch. Hotové vyjmeme a necháme v teple. |
4 | Šalvějové lístky osmahneme ve zbylém másle. Noky dáme na mísu, posypeme nastrouhaným parmazánem a šalvějí. Ihned podáváme. |
Poznámka
Noky podáváme jako přílohu k dušenému masu nebo rybě.