Opečenky z mladé špaldy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečenky z mladé špaldy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16570 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Grappa |
50 g | Hrozinky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka žitná celozrnná |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
80 g | Ořechy lískové |
70 g | Pšenice Špalda |
240 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 142,9mg |
Draslík | 500,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Olej rostlinný, Ořechy lískové, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Grappa, Máslo čerstvé, Mouka žitná celozrnná, Pšenice Špalda, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečenky z mladé špaldy postup přípravy receptu:
1 | Rozinky naložíme do grappy. Vývar přivedeme k varu a vsypeme do něj špaldový šrot, vaříme asi 15 minut při nízké teplotě. Hotovou kaši necháme trochu vychladnout. |
2 | Za stálého míchání přidáme tvaroh, vejce, mleté oříšky, celozrnnou mouku a rozinky s grappou. Necháme odpočívat. |
3 | Polovinu oleje rozpálíme s máslem. Do tuku vložíme vždy jednu lžíci směsi a trochu ji zploštíme. Placičky opékáme asi 4-5 minut z každé strany. |
4 | Hotové placičky vyjmeme z pánve a necháme v teple. Pro další placičky dáme do pánve zbytek oleje a smažíme stejným způsobem. |
5 | Dáme na mísu a ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme s čekankovým nebo hlávkovým salátem.