Recept

Opečenky z mladé špaldy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16570
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 polévková lžíce Grappa
50 g Hrozinky
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka žitná celozrnná
6 polévková lžíce Olej rostlinný
80 g Ořechy lískové
70 g Pšenice Špalda
240 g Tvaroh měkký - nízkotučný
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 061kJ
11% Sacharidy 41 g
38% Tuky 29 g
41% Sodík 824 mg
36% Bílkoviny 20 g

Opečenky z mladé špaldy postup přípravy receptu:

1

Rozinky naložíme do grappy. Vývar přivedeme k varu a vsypeme do něj špaldový šrot, vaříme asi 15 minut při nízké teplotě. Hotovou kaši necháme trochu vychladnout.

2

Za stálého míchání přidáme tvaroh, vejce, mleté oříšky, celozrnnou mouku a rozinky s grappou. Necháme odpočívat.

3

Polovinu oleje rozpálíme s máslem. Do tuku vložíme vždy jednu lžíci směsi a trochu ji zploštíme. Placičky opékáme asi 4-5 minut z každé strany.

4

Hotové placičky vyjmeme z pánve a necháme v teple. Pro další placičky dáme do pánve zbytek oleje a smažíme stejným způsobem.

5

Dáme na mísu a ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme s čekankovým nebo hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept