Smažené nudle s thajskou bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené nudle s thajskou bazalkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 16572 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 g | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
4 ks | Chilli paprička |
2 kávová lžička | Cukr palmový |
200 g | Kuřecí stehna |
450 g | Nudle rýžové |
40 ml | Olej rostlinný |
200 ml | Omáčka rybí |
200 ml | Omáčka sójová |
1 ks | Thajská bazalka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 41,5mg |
Draslík | 333,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 229,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Kuřecí stehna, Nudle rýžové, Olej rostlinný, Omáčka rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Omáčka sójová, Thajská bazalka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené nudle s thajskou bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Rýžové nudle vložíme do misky, zakapeme sójovou omáčkou. Vše důkladně promícháme, aby se omáčka rozetřela do těstovin a nudle se nelepily. |
2 | Prolisujeme česnek a chilli papričky na jemnou pastu. |
3 | Na pánvi wok rozpálíme olej, do něj vmícháme pastu z česneku a chilli papriček. Poté přidáme kuřecí nudličky a rychle smažíme ze všech stran. Takto upravenou masovou směs zakapeme rybí omáčkou, posypeme palmovým cukrem a mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. |
4 | Nakonec přidáme nudle a bazalku a vše lehce promícháme. |
Poznámka
thajská bazalka - "bai krapao"