Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16573
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
500 g Chléb konzumní
2 polévková lžíce Malinová pálenka
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř bílý
2 kávová lžička Solamyl
1 špetka Sůl
300 g Sýr Ementál (Primátor)
300 g Sýr Gruyére
350 ml Víno bílé
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,007 kcal
Kilojoule 4 212kJ
19% Sacharidy 70 g
64% Tuky 48 g
16% Sodík 315 mg
96% Bílkoviny 54 g

Sýrové fondue postup přípravy receptu:

1

Chléb nakrájíme na menší kostičky. Zeleninu očistíme, nakrájíme na menší sousta a krátce povaříme ve slané vodě.

2

V míse promícháme nastrouhané sýry se škrobem. V nádobě na fondue nebo v menším rendlíku zahřejeme víno se stroužkem rozpůleného česneku.

3

Z vína česnek vyjmeme a postupně přidáváme sýr, mícháme, až se zcela rozpustí. Ochutíme ho třešňovicí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Fondue dáme na lihový vařič, stále přitom mícháme a zapálíme plamínek.

4

Na talíře dáme chléb a zeleninu, prostřeme dlouhé vidličky na fondue. Kostičky chleba napichujeme na vidličku a máčíme je v bublající hmotě.

Poznámka

Místo chleba můžeme servírovat veku nebo bagetu. Zeleninu použijeme dle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept