Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16576

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
400 g Linecké (křehké) těsto
200 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Sýr kozí
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 829kJ
25% Sacharidy 92 g
16% Tuky 12 g
18% Sodík 357 mg
29% Bílkoviny 17 g

Koláč s kozím sýrem postup přípravy receptu:

1

Koláčovou rozkládací formu o průměru 24 cm vymažeme máslem a vyložíme ji těstem. Kraje vytáhneme asi o 4 cm nahoru a těsto propícháme vidličkou. Předpečeme v rozehřáté troubě na 200 °C asi 12 minut.

2

Česnek oloupeme a nasekáme, v rendlíku rozpustíme máslo a česnek v něm asi 15 vteřin osmahneme. Přidáme mouku, bazalku, tymián a za stálého míchání přiléváme mléko. Vaříme asi 1-2 minuty, až hmota zhoustne. Lehce osolíme, opepříme a odstavíme.

3

Žloutky rozšleháme s několika lžícemi mléčné směsi, potom teprve smícháme se zbylou mléčnou směsí. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do směsi.

4

Těsto vyndáme z trouby a teplotu snížíme na 190 °C. Sýr rozdrobíme a rozdělíme na těsto. Na něj rozložíme vaječnou směs a koláč pečeme asi 20 minut, až je vršek koláče zlatohnědý. Formu rozevřeme, koláč vyjmeme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept