Koláč s kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s kozím sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16576 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
400 g | Linecké (křehké) těsto |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr kozí |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 179,2mg |
Draslík | 131,3mg |
Vláknina | 316,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Sůl, Sýr kozí, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Linecké (křehké) těsto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Koláčovou rozkládací formu o průměru 24 cm vymažeme máslem a vyložíme ji těstem. Kraje vytáhneme asi o 4 cm nahoru a těsto propícháme vidličkou. Předpečeme v rozehřáté troubě na 200 °C asi 12 minut. |
2 | Česnek oloupeme a nasekáme, v rendlíku rozpustíme máslo a česnek v něm asi 15 vteřin osmahneme. Přidáme mouku, bazalku, tymián a za stálého míchání přiléváme mléko. Vaříme asi 1-2 minuty, až hmota zhoustne. Lehce osolíme, opepříme a odstavíme. |
3 | Žloutky rozšleháme s několika lžícemi mléčné směsi, potom teprve smícháme se zbylou mléčnou směsí. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do směsi. |
4 | Těsto vyndáme z trouby a teplotu snížíme na 190 °C. Sýr rozdrobíme a rozdělíme na těsto. Na něj rozložíme vaječnou směs a koláč pečeme asi 20 minut, až je vršek koláče zlatohnědý. Formu rozevřeme, koláč vyjmeme a ihned podáváme. |