Bulharská česneková pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulharská česneková pomazánka
Bulharská česneková pomazánka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16586 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
60 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 106,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulharská česneková pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek najemno utřeme se solí a za stálého míchání přidáváme po kapkách olej. Vmícháme mleté ořechy, nasekanou petrželku a citronovou šťávu. |
Poznámka
Pomazánku podáváme k pečeným rybám nebo ji mažeme na topinky. Je vhodná i k bramborám na loupačku. Pomazánka se též hodí na slané košíčky.