Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 18 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16588
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
20 g Máslo čerstvé
170 g Mouka polohrubá
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
10 g Solamyl
1 špetka Sůl
200 g Tvaroh jemný
2 ks Vejce slepičí
100 g Vepřový bok uzený

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 071kJ
12% Sacharidy 42 g
37% Tuky 28 g
22% Sodík 448 mg
38% Bílkoviny 21 g

Alsaský slaný koláč postup přípravy receptu:

1

Smícháme 80 g tvarohu se solí, vejcem a pupálkovým olejem. 160 g mouky smícháme s práškem do pečiva a přidáme ji k tvarohové směsi.

2

Vypracujeme hladké těsto, pokud se příliš lepí, přidáme mouku.

3

Formu o průměru 26-28 cm vymažeme máslem. Těsto vyválíme do kruhu a vložíme ho do formy, okraje vytáhneme trochu vzhůru.

4

Bůček a cibuli nakrájíme na drobno. Zbylý tvaroh smícháme se smetanou, zbylou moukou, škrobem, solí a pepřem.

5

Tvarohovou směs rozložíme na těsto, posypeme bůčkem a cibulí, dáme do trouby a pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

6

Hotový koláč vyklopíme z formy a ihned podáváme.

Poznámka

Pupálkový olej můžeme nahradit rostlinným.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept