Recept

Bramborové knedlíky s žemlí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1659

Ingredience

1000 g Brambory vařené
250 g Mouka pšeničná hrubá
150 g Pšeničná krupice
15 g Sůl
60 g Vejce slepičí
2 l Voda pitná
100 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 121kJ
16% Sacharidy 56 g
2% Tuky 1 g
42% Sodík 839 mg
13% Bílkoviny 7 g

Bramborové knedlíky s žemlí postup přípravy receptu:

1

Uvařené brambory umeleme, zamícháme s rozšlehanými vejci, prosátou moukou, krupicí a trochou soli. Zpracujeme tužší těsto, do kterého zaválíme na kostičky nakrájenou žemli.

2

Těsto rozválíme na díly, vyválíme knedlíky, vkládáme je do vařící vody a zvolna vaříme. Po zavaření knedlíky nadzvedneme vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme asi 20-25 minut.

3

Nakonec uvařené knedlíky vyjmeme a nakrájíme na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept