Bramborové knedlíky s žemlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky s žemlí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 1659 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1000 g | Brambory vařené |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
150 g | Pšeničná krupice |
15 g | Sůl |
60 g | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
100 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 25,4mg |
Draslík | 336,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky s žemlí postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory umeleme, zamícháme s rozšlehanými vejci, prosátou moukou, krupicí a trochou soli. Zpracujeme tužší těsto, do kterého zaválíme na kostičky nakrájenou žemli. |
2 | Těsto rozválíme na díly, vyválíme knedlíky, vkládáme je do vařící vody a zvolna vaříme. Po zavaření knedlíky nadzvedneme vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme asi 20-25 minut. |
3 | Nakonec uvařené knedlíky vyjmeme a nakrájíme na plátky. |