Jehněčí kýta s medovou kůrkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta s medovou kůrkou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16590 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Jehněčí kýta |
1 kávová lžička | Máta |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 193,5mg |
Draslík | 745,5mg |
Vláknina | 79,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kýta, Máta, Med včelí, Olej rostlinný, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta s medovou kůrkou postup přípravy receptu:
1 | Omytou a osušenou jehněčí kýtu osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na tuku. Podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vroucí vodou upečeme v troubě téměř doměkka. |
2 | Olej smícháme s medem a ochutíme jemně nasekanou čerstvou mátou. Směsí potřeme horkou pečeni a dopečeme dozlatova. |
3 | Kýtu podáváme horkou na nahřátých talířích. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.