Sýrová ruláda se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová ruláda se šunkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16594 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
450 ml | Mléko plnotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 ks | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Eidam cihla 45% |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 460,5mg |
Draslík | 260,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 716,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Řeřicha, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová ruláda se šunkou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání uděláme jíšku. Odstavíme, vmícháme mléko, znovu zahřejeme a za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme asi 4 minuty, až omáčka zhoustne. Odstavíme, osolíme a opepříme. |
2 | Žloutky ušleháme s trochou omáčky a teprve potom je vmícháme do omáčky, bešamelu. |
3 | Plech o velikosti 40 x 25 cm vyložíme pečicím papírem. Z bílků vyšleháme pevný sníh, který opatrně vmícháme do omáčky, tu potom lehce rozetřeme na připravený plech. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut, až povrch lehce zhnědne. Troubu nevypínáme. |
5 | Hotovou omeletu vyklopíme z plechu na fólii, horní plochou dolů. Stáhneme z ní papír na pečení a rozložíme na ni plátky sýra, posypeme natrhanou řeřichou a pokryjeme plátky šunky. |
6 | Pomocí fólie omeletu užší stranou svineme, přendáme na plech, svinutou stranou dolů a 3-4 minuty zapékáme. Hotovou roládu vyjmeme z trouby a nakrájíme ji na plátky, které upravíme na talíře. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme. |