Jednoduchý recept

Pikantní hřebenatky

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16595
Kategorie: Maso

Ingredience

Hřebenatky
0,5 stroužek Česnek
2 ks Cibulka jarní
8 ks Hřebenatka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Zázvor celý
Omáčka
1 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 874kJ
4% Sacharidy 13 g
6% Tuky 5 g
19% Sodík 384 mg
51% Bílkoviny 29 g

Pikantní hřebenatky postup přípravy receptu:

1

Z hřebenatek nejprve odstraníme tmavý řasnatý lem a tuhou svalovinu. Do každé lastury vložíme dvě hřebenatky. Ochutíme solí, pepřem, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, česnek a zelenou nať jarní cibulky.

2

Vložíme do bambusového napařovátka upevněného na pánvičce a necháme cca 6min dusit, dokud maso neztmavne.

3

Omáčku připravíme mezitím, co se nám dusí hřebenatky. V malé misce smícháme rozmačkaný česnek s nastrouhaným zázvorem, nakrájenou dření cibulek, nadrobno nakrájenými chilli papričkami bez semínek, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.

4

Jednotlivé lastury opatrně vyjmeme z napařovátka, dáme na tác a podáváme s omáčkou.

Poznámka

Použijeme hřebenatky zbavené ulit, čtyři dolní poloviny ulit si schováme na přípravu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept