Bulharské řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulharské řezy
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16596 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
8 ks | Olivy nakládané |
0,5 ks | Paprika červená |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
0,5 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr ovčí ve slaném nálevu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 156g |
---|---|
Cholesterol | 14,4mg |
Draslík | 849,0mg |
Vláknina | 45g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 11,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Cibule, Olivy nakládané, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr ovčí ve slaném nálevu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulharské řezy postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nasekáme, česnek prolisujeme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Ovčí sýr rozmícháme se smetanou, přidáme cibuli, česnek, sůl, pepř a papriku. |
2 | Olivy plněné paprikou nakrájíme na plátky. Krajíčky bílého chleba potřeme máslem a obložíme plátky rajčat. Na ně dáme sýrovou hmotu, olivy a dáme je zapéct do předehřáté trouby na 210 °C asi 12 minut. |
3 | Papriky omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme je na kroužky. Horké řezy dáme na talíře, ozdobíme je paprikou a ihned podáváme. |
Poznámka
Ovčí sýr použijeme bulharský.