Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16597

Ingredience

8 krajíc Chléb konzumní
0,3 kávová lžička Hořčice
330 ml Mléko plnotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
150 g Sýr Čedar
0,3 kávová lžička Sůl
0,3 kávová lžička Tabasco
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 596kJ
18% Sacharidy 66 g
39% Tuky 29 g
14% Sodík 290 mg
39% Bílkoviny 22 g

Velšský rarebit postup přípravy receptu:

1

V rendlíku rozehřejeme máslo, vmícháme do něj mouku, sůl, hořčici, tabasco a krátce podusíme.

2

Postupně a za stálého míchání přiléváme mléko, worcester a pivo. Vaříme za stálého míchání 5 minut, až hmota trochu zhoustne. Pak přidáme sýr a mícháme tak dlouho, až se roztaví.

3

Plech na pečení vyložíme fólii, chlebíčky opečeme a rozložíme vedle sebe na plech. Pomažeme je horkou sýrovou hmotou a dáme je zapéct do předehřáté trouby na 250 °C s horním ohřevem. Zapékáme asi 3-4 minuty. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept