Velšský rarebit - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velšský rarebit
Velšský rarebit
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16597 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 krajíc | Chléb konzumní |
0,3 kávová lžička | Hořčice |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
330 ml | Mléko plnotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,3 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Čedar |
0,3 kávová lžička | Tabasco |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 627,5mg |
---|---|
Cholesterol | 65,6mg |
Draslík | 43,0mg |
Vláknina | 120,1mg |
Vitamín A | 378,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 532,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Čedar, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velšský rarebit postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku rozehřejeme máslo, vmícháme do něj mouku, sůl, hořčici, tabasco a krátce podusíme. |
2 | Postupně a za stálého míchání přiléváme mléko, worcester a pivo. Vaříme za stálého míchání 5 minut, až hmota trochu zhoustne. Pak přidáme sýr a mícháme tak dlouho, až se roztaví. |
3 | Plech na pečení vyložíme fólii, chlebíčky opečeme a rozložíme vedle sebe na plech. Pomažeme je horkou sýrovou hmotou a dáme je zapéct do předehřáté trouby na 250 °C s horním ohřevem. Zapékáme asi 3-4 minuty. Podáváme horké. |