Mřížkový koláč s příchutí perníku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mřížkový koláč s příchutí perníku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16598 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
0,5 ks | Kypřicí prášek do perníku |
6 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
250 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 39,0mg |
Draslík | 41,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 28,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Med včelí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mřížkový koláč s příchutí perníku postup přípravy receptu:
1 | Mouku s perníkovým práškem prosijeme na vál, přidáme cukr, rozdrobené máslo, med, vejce a mléko. Vypracujeme vláčné těsto. |
2 | Dvě třetiny těsta rozválíme na plát, vložíme na vymazaný plech, pomažeme pikantní marmeládou a ozdobíme mřížkami ze zbylého těsta. |
3 | Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |
4 | Po upečení moučník pocukrujeme a nakrájíme na řezy. |