Recept

Žemlovka se třemi sýry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16603

Ingredience

6 ks Chléb toastový
400 ml Mléko plnotučné
1 špetka Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
50 g Sýr Fontina
50 g Sýr Gruyére
30 g Sýr Niva (Rokfór)
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

74% Kalorie 1,456 kcal
Kilojoule 6 091kJ
60% Sacharidy 215 g
46% Tuky 34 g
131% Sodík 3 g
120% Bílkoviny 68 g

Žemlovka se třemi sýry postup přípravy receptu:

1

V rendlíku ohřejeme mléko. Plochou zapékací mísu vytřeme máslem.

2

Čtyři plátky toustového chleba překrojíme diagonálně, každý na dva trojúhelníky, zbylé dva nakrájíme na kostičky. Chlebové trojúhelníky namočíme v mléce a urovnáme přes sebe, jako tašky na střeše po okraji mísy. Do zbylého mléka namočíme kostičky chleba a necháme ho chvíli stát.

3

Žloutky promícháme v míse s kostičkami chleba, můžeme i se zbylým mlékem. Sýry Fontina a Gruyere nastrouháme na hrubo, Nivu rozdrobíme. Vše přidáme ke směsi žloutků a okořeníme muškátovým oříškem a pepřem.

4

Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do sýrové směsi. Směs nalijeme na připravený chléb v zapékací míse. Žemlovku pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25-30 minut.

5

Podáváme v zapékací míse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept