Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16604
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Estragon
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
50 g Sýr Gruyére
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 257 kcal
Kilojoule 1 074kJ
2% Sacharidy 7 g
25% Tuky 19 g
11% Sodík 226 mg
28% Bílkoviny 16 g

Provensálský svítek postup přípravy receptu:

1

Do ploché formy na zapékání dáme máslo, olej a necháme je v předehřáté troubě rozpustit.

2

Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky očistíme a nasekáme je nadrobno. Vejce rozmícháme se strouhaným sýrem, cibulí, sušeným estragonem nebo bazalkou. Osolíme a opepříme.

3

Formu vyjmeme z trouby a tukem pomažeme celé dno, nalijeme do ní směs a navrch urovnáme plátky rajčat.

4

Pečeme asi 15 minut, až vejce ztuhnou. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept