Provensálský svítek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provensálský svítek
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16604 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Estragon |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Gruyére |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 387,8mg |
Draslík | 318,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Estragon, Rajčata, Sůl, Sýr Gruyére, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Provensálský svítek postup přípravy receptu:
1 | Do ploché formy na zapékání dáme máslo, olej a necháme je v předehřáté troubě rozpustit. |
2 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky očistíme a nasekáme je nadrobno. Vejce rozmícháme se strouhaným sýrem, cibulí, sušeným estragonem nebo bazalkou. Osolíme a opepříme. |
3 | Formu vyjmeme z trouby a tukem pomažeme celé dno, nalijeme do ní směs a navrch urovnáme plátky rajčat. |
4 | Pečeme asi 15 minut, až vejce ztuhnou. Ihned podáváme. |