Čínské omeletky se sójovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínské omeletky se sójovou omáčkou
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16605 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
100 g | Fazolové klíčky |
200 g | Krab |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Olej sezamový |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Solamyl |
4 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 274,8mg |
Draslík | 347,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Fazolové klíčky, Krab, Olej rostlinný, Olej sezamový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Solamyl, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínské omeletky se sójovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku smícháme vývar, kukuřičný škrob, sójovou omáčku a cukr. Přivedeme k varu, přidáme sezamový olej, promícháme a odstavíme. Uchováme v teple. |
2 | Nať jarní cibule nasekáme na jemno. Fazolové klíčky nasekáme na hrubo. V misce smícháme vejce, vařené kraby, fazolové klíčky a cibuli. |
3 | V teflonové pánvi rozpálíme olej. Jednu omeletu vytvoříme ze 3-4 lžic směsi. Pečeme z obou stran asi 4 minuty. Hotové necháme v teple. Takto upečeme všechny omeletky, pokud je třeba přilijeme do pánve olej. |
4 | Na každý talíř dáme vždy dvě omeletky, přelijeme je připravenou omáčkou a ihned podáváme. |