Jednoduchý recept

Ztracená vejce s omáčkou z avokáda

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16606
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Avokádo
2 stroužek Česnek
1 ks Citrony
4 polévková lžíce Ocet vinný
70 ml Olej olivový
10 ks Olivy nakládané
1 špetka Pepř bílý
4 ks Sardelové řezy
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,181 kcal
Kilojoule 4 940kJ
8% Sacharidy 28 g
148% Tuky 111 g
371% Sodík 7 g
61% Bílkoviny 34 g

Ztracená vejce s omáčkou z avokáda postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme vodu s octem, přivedeme k varu a postupně vejce rozklepneme a vaříme 3-4 minuty.

2

Vymačkáme šťávu z citronu, avokáda oloupeme a vyjmeme pecky. Česnek oloupeme a nasekáme na hrubo. Do mixéru dáme avokádo, sardelové řezy v oleji, vypeckované zelené olivy naložené v bylinkovém nálevu, citronovou šťávu a česnek. Přidáme smetanu, olej, sůl a pepř. Vše umixujeme na hladkou omáčku.

3

Vejce vyjmeme z vody a dáme je na talíře, nožem zarovnáme okraje. Můžeme podávát ihned s teplou nebo studenou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept